שדרוג מחשב גיימינג
עודכן בתאריך: 05/03/2024
מאמר זה נכתב ע"י א.א פרוטק מחשבים ירושלים (since 1996)
שדרוג מחשב גיימינג מתבצע לרוב אחת לכמה שנים. היות והטכנולוגיה משתפרת משנה לשנה עם כרטיסי מסך חזקים יותר זכרונות מהירים יותר מעבדים מהירים וכו.. כדי להמשיך ולהנות ממחשב הגיימינג שלנו יהיה עלינו לבצע שדרוג למספר חלקים מרכזיים! במדריך הבא נלמד אתכם על הנושאים הבאים: מה משדרגים בדרך כלל? באילו מקרים השדרוג יקר יותר? מהי העלות לשדרוג מחשב גיימינג? מהי החבילה המומלצת לשדרוג כל מספר שנים? איך ניתן להוציא יותר כוח ממחשב הגיימינג שלנו מבלי לשדרג אותו? לסיום מספר טיפים לתחזוקה נכונה של מחשב גיימינג!
אז מהו השדרוג הנפוץ ביותר למחשב גיימינג?
התשובה היא חד משמעית כרטיס המסך רכיב זה הופך למיושן מהר מאוד לכן רוב השדרוגים מתחילים בכרטיס המסך! מדובר ברכיב חומרה יקר שלפעמים מחירו יכול להגיע למעל 10000 שקלים תלוי עד כמה אתם משוגעים ואיזה דגם בחרתם... לשדרוג כרטיס המסך לרוב מצטרף שדרוג לרכיבים כגון: לוח אם, ספק כח, זיכרון עבודה ram, מעבד וכו... הכל תלוי לאן רוצים להגיע עם המחשב ולאילו משחקים מתאימים אותו. שימו לב מחשב שנקנה לפני 4 שנים לדוגמה לא יריץ משחקים חדשים כמו שצריך לכן דרוש שדרוג אחת לכמה שנים כדי שהמחשב יתאים למשחקים החדשים שיוצאים לשוק.
באילו מקרים השדרוג יהיה יקר יותר מבדרך כלל?
השדרוג מתייקר לרוב ברגע שיש להחליף את לוח האם הדבר מוביל לחובה של החלפת המעבד והזכרונות ברוב המקרים והנה לכם מתכון לשדרוג יקר תוסיפו לזה את כרטיס המסך שכמעט בכל שדרוג מחליפים ותגיעו לסכומים גבוהים כ50 עד 70 אחוז ממחשב חדש! החלפת לוח האם דורשת החלפת מעבד וזכרון עבודה ברוב המקרים היות ולוח האם החדש לא יעבוד עם המעבד הישן ועם הזכרונות שלו. עם השנים יוצאים לוחות אם חדשים בהם טכנולוגיה חדשה ותאימות למעבדים חדשים וגם זכרונות מסוג חדש!מהי העלות לשדרוג מחשב גיימינג?
העלות מאוד שונה ממקרה למקרה הכל עניין של צרכי הלקוח. לכן יהיה קשה לתת לכם מחיר מדוייק, אך ננסה לתת לכם מושג כללי עם הערכה גסה של עלויות למקרים יקרים למקרים בינוניים ולמקרים זולים. במקרים היקרים יותר עלות של שדרוג נעה בין 5000 ל-8000 שקלים תלוי בחומרה שבוחרים למחשב במקרים הבינוניים הטווח הוא: בין 3000 ל-5000 שקלים במקרים הזולים טווח של בין 1500 ל-3000 שקלים המספרים אינם מחייבים הכל כדי שיהיה לכם סדר גודל של עלויות כולל. בכל מקרה הערכת מחיר מדוייקת לרוב תהיה עדיפה על טווח גס לכן ממלץ לבצע סקר שוק למחיר השדרוג כדי למצוא את החומרה הטובה ביותר במחיר הנמוך ביותרמהי החבילה המומלצת לשדרוג כל מספר שנים?
ככל שהמחשב ישן יותר כך תהיה חבילה גדולה יותר לשדרוג. ברוב המקרים שדרוג שמתבצע כל 3-4 שנים כולל החלפת כרטיס מסך ותוספת של זכרון עבודה ram במקרים הקלים ובמקרים "כבדים" יותר יחלפו גם חלקים כמו: לוח אם, מעבד, ספק כח ועוד שוב הכל תלוי בצרכי הלקוח ככל שהוא זקוק ליותר עוצמה כך המחיר של שדרוג המחשב יגדל! ישנם מקרים בהם ניתן להאיץ את פעולת המחשב ללא החלפת רכיבים יקרים נספק לכם את כל המידע בסעיף הבא
איך ניתן להוציא יותר כח ממחשב הגיימינג ללא החלפת חלקים?
ישנו תחום שנקרא overclocking רוב רכיבי המחשב במחשב גיימינג ניתנים לתכנות דרך הביוס של המחשב שם ניתן להגדיר להם לעבוד במהירות גבוהה יותר הדבר יוביל לבלאי קצת גבוהה יותר אך יאיץ לכם את המחשב. לדוגמה: זיכרון עבודה ram שמוגדל לעבוד במהירות של 2666 מגהרץ יוגדר מחדש ויתחיל לעבוד בתדר גבוהה יותר של 3200 מגהרץ יש משתמשים שמבצעים את פעולת הoverclocking גם במחשבים חדשים כדי לקבל מחשב מהיר יותר מההתחלה.מהי תחזוקה נכונה של מחשב גיימינג?
מחשב גיימינג מכל סוג עובד קשה ואפילו קשה מאוד. תחזוקה שוטפת אחת לחצי שנה מומלצת מאוד! יש לנקות אבק מכל צלעות הקירור והמאווררים. חשוב להחליף משחה טרמית ואפילו פדים של הכרטיס מסך אם יש צורך. הקפדה על טיפולים תאריך את החיים של המחשב שלכם מאוד. העלות של טיפול תקופתי שולית יחסית לתקלות שהיא מונעת. אם אין לכם ידע אל תנסו את זה לבד בבית זה יכול לעלות ביוקר במיוחד במחשב גיימינג עם רכיבים יקרים מאוד! כמובן שחשוב לבצע בדיקת התחממות לרכיבי המחשב השונים כגון : מעבד, כרטיס מסך, דיסק קשיח, זכרונות וכו.. יש לא מעט תוכנות שיודעות לבצע את המשימה. שימו לב חשוב לבצע את הבדיקה כשהמחשב נמצא במאמץ ולא במנוחה.צריכים שירות לשדרוג מחשב גיימינג? (שירות בפריסה ארצית) צרו עמנו קשר עוד היום בלחיצה על צור קשר
ניתן ללחוץ על כפתור הווצאפ בפינה השמאלית התחתונה של המסך
מעוניינים לקרוא עוד מאמרים מעניינים? כנסו לדף המאמרים שלנו.
היו חברתיים מצאתם את המאמר מועיל? שתפו את החברים שלכם ברשתות החברתיות והצטרפו לעוקבים שלנו.
כל הנאמר במאמר זה הוא בגדר המלצה וכל העושה בו שימוש עושה זאת באחריותו האישית!
עוד מדריכים שיכולים לעניין אותך?